KOCAELİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2023 Eğitim Vizyonu’nda Yer Alan Öğrenci Başarı İzleme Araştırması Yapılıyor.

Millî Eğitim Bakanlığımız, 2023 Eğitim Vizyonu’nda belirlenecek sınıf düzeylerinde herhangi bir notlandırma olmaksızın “Öğrenci Başarı İzleme Araştırması” yapılmasını hedef olarak koymuştu. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, söz konusu araştırmanın bu dönem yapılacağını duyurmuştu. Bakanlığımız, bu konudaki çalışmalarını tamamladı. İlk uygulama 4 ve 7. sınıf düzeylerinde 16 Nisan 2019 Salı günü(bugün) yapılıyor.
2023 Eğitim Vizyonu’nda Yer Alan Öğrenci Başarı İzleme Araştırması Yapılıyor.

16-04-201916-04-2019Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri

16 Nisan Salı günü 4 ve 7. sınıflar düzeyinde ilk “Öğrenci Başarı İzleme Araştırması” örneklem seçilen 15 ilkokul ve 15 ortaokulumuzda gerçekleştiriliyor.

Araştırmada ilkokul 4. sınıf düzeyinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden on beşer olmak üzere toplam 45 soru; ortaokul 7. sınıf düzeyinde ise Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden yirmişer olmak üzere toplam 45 soru kullanılmaktadır.

Araştırma, merkezî ve eş zamanlı değil iller düzeyinde yapılacak. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin akademik gelişimleri ile ilgili bir görünüş çıkartılarak iyileştirme yapmak üzere alınması gereken tedbirler belirlenecek. Diğer taraftan bu araştırmaları sürekli yapacağımız ve her araştırma sonunda iyileştirici tedbirler alacağımız için nihayetinde bu süreç, okullar arasındaki başarı farkının azaltılmasına da önemli katkı sağlayacaktır. 

 

Araştırma, 81 ilde kurulan ölçme değerlendirme merkezleri aracılığı ile yürütülecektir. Tüm seviyelerde sorulacak soruların madde güçlük ve ayırt edicilik düzeyleri pilot uygulama ile test edildi ve nitelikli bir soru havuzu oluşturuldu. 

 

 

16-04-2019

 

16-04-2019


  

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu araştırmayı yapabilmek için aylardır yoğun bir çalışma içerisindeydi.

Bu kapsamda illerde ölçme değerlendirme merkezlerinde bu araştırmaların yapılması ile ilgili eğitimler düzenlendi. Soruların hazırlanması aşamasında illerle ortak çalışmalar yürütüldü. Soruların pilot uygulamaları gerçekleştirildi. Araştırmaya yönelik nihai kitapçıklar oluşturulduktan sonra tüm illere ulaştırıldı.

İlimiz Ölçme Değerlendirme Merkezi, bakanlık tarafından dijital ortamda ulaştırılan kitapçıklar ile optiklerin tasarımı ve baskısını kendi imkânları ile yapmıştır.

Gerçekleştirilen araştırma sonunda anket çalışmaları yapılarak anketler araştırmada yer alan öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerine uygulanacak. Ankette elde edilen bulgular, araştırma sonuçları ile birlikte değerlendirilecek.

Kozluk Mahallesi İnönü Caddesi No 32 İzmit/KOCAELİ - 02623221269

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.