KOCAELİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2018 ABİDE-4 Uygulaması için okul müdürleriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

2018 ABİDE-4 Uygulaması için okul müdürleriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ölçme ve değerlendirme yaklaşımları, bilgilerin kazanılma düzeyi ile birlikte bilginin gerçek yaşam durumunda nasıl kullanılabildiğini ölçen bir yapıya dönüşmüştür. Bu durum, ulusal çapta yapılan ölçme ve değerlendirme uygulamalarında farklı formatlardaki madde türlerine de yer verilmesi gereğini ortaya çıkarmıştır.

Öğrencilerin üst düzey zihinsel becerilerinin (eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme, analiz, sentez vb.) daha iyi ölçülebilmesi amacıyla sınavlarda açık uçlu maddelerin de kullanılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu gereklilikten hareketle, Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması hazırlanmıştır. Bu araştırma, ulusal bir izleme yapılmasını da amaçlamaktadır. ABİDE Araştırması, Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmaktadır.

Öğrencilere uygulanacak beceri testleri ile birlikte farklı veri toplama araçları kullanılarak eğitim ve öğretimi etkileyen faktörler de değerlendirilmektedir. Bu amaçla yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri geliştirilerek araştırma içerisinde çok boyutlu bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu bağlamda, ABİDE Araştırması açık uçlu soruların kullanıldığı ulusal nitelikli ilk araştırmadır.

ABİDE Araştırması’nın 4.sınıf öğrencilerine yönelik ilk uygulaması ilimizde belirlenen ilkokullarda 14-15 Mayıs 2018’de gerçekleştirilecektir.

ABİDE Araştırması Başiskele, İzmit, Gebze, Çayırova, Darıca, Gölcük, Kandıra, Karamürsel, ve Kartepe ilçelerinde 4.Sınıf düzeyinde toplam 16 okulda 14-15 Nisan 2018 tarihlerinde uygulanacaktır.

                Bu amaçla araştırmaya katılacak okulların müdürleriyle 08 Mayıs 2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa DOĞAN başkanlığında toplantı yapılmıştır. Toplantıda, okul müdürlerine ABİDE araştırmasının amacı, uygulama esasları ile bilgilendirme yapılmıştır.

Kozluk Mahallesi İnönü Caddesi No 32 İzmit/KOCAELİ - 02623221269

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.